In Soulcenter kan je verhalen, foto's en video's van je familie delen met het team van het woonzorgcentrum. Maar hoe gaat dat nu in z'n werk? We maken je in dit artikel wegwijs in het Soulcenter platform. Hieronder vind je een filmpje dat alles kort overloopt. Verder legt dit artikel alles nog eens stap voor stap uit.

Het levensverhaal verzamelen via vijftien vragen

We nemen je mee naar Residentie Zilverster, waar alle bv's naartoe gaan na hun lange succesvolle carrière. We loggen hier in als familie van Sabine Hagedoren.

Vijftien vragen over Sabine

Wanneer je inlogt bij Soulcenter kom je terecht op het dashboard. We zien meteen een foto van Sabine. Daarnaast toont het dashboard twee hoofdzaken: 'de volgende vraag' en 'tips'.

De volgende vraag toont steeds één van vijftien vragen. Deze vijftien vragen gaan allemaal over het leven van Sabine: wat deed ze vroeger graag? En wat is nu nog belangrijk voor haar? Je kan deze vragen ook allemaal opgesomd terugvinden onder de tab 'Verhalen van Sabine'.

Verhalen over Sabine

Hieronder zie je een voorbeeld van de 'Verhalen over Sabine'. Sommige verhalen werden al ingevuld. Je kan deze gaan bewerken, de foto wijzigen of gewoon een reactie achter laten op het verhaal.

Wanneer je in de oudere versie van Soulcenter al verhalen toevoegde, kan je die onderaan op deze pagina terugvinden. Je hoeft dan niet alle vragen opnieuw te beantwoorden.

Onder elk titeltje staat een vraag. Wanneer je op Beantwoord klikt, krijg je twee invulvakken: één om een kort antwoord in te noteren én één vak voor meer uitleg.

Tips

Naast de vragen vind je op het dashboard ook drie tips. Je kan de vragen bijvoorbeeld ook printen. Je kan dan samen met andere familieleden de vragen invullen en bespreken, en later digitaal invullen. Wanneer we op de tip klikken worden we meteen doorverwezen naar de printpagina.

De tweede tip spoort ons aan om andere familie uit te nodigen en de derde helpt je op weg met het scannen van eigen foto's om die toe te voegen aan de verhalen.

Naast de tips vind je nog heel wat andere hulp in de applicatie. Klik onderaan de pagina op documentatie om hulp te zoeken bij verschillende functies. Hieronder vermelden we alvast enkele interessante artikels:

Veel verzamelplezier!

Heb je het antwoord gevonden?