Beelden bij de verhalen hebben een grote meerwaarde. Medewerkers kunnen via beelden namelijk in een oogopslag zien waar het verhaal over gaat.

In dit artikel kijken we naar welke beelden je kan toevoegen en hoe je dat eenvoudig doet.

Een eigen foto toevoegen

Zoek een beeld dat het verhaal ondersteunt.

Soms heb je daarvoor een foto uit jullie eigen archief nodig met familieleden op. Deze kan je makkelijk scannen met je smartphone of tablet en direct opladen in Soulcenter.

In vele gevallen volstaat het echter om snel een beeld online te zoeken dat het verhaal illustreert.

Een foto online zoeken

Grootvader speelde heel graag petanque, en doet dat nu nog af en toe graag.
Een beeldje van petanqueballen maakt dit ook al duidelijk. En dat vind je supersnel met Google afbeeldingen.

Aandachtspunten bij het zoeken

Kies een grote foto

Zorg ervoor dat de foto voldoende groot is om later eventueel af te drukken.
Dat doe je door met het knopje tools aan te duiden dat je afbeeldingen van groot formaat zoekt.

Zorg dat je de foto mag gebruiken

Zoek expliciet naar beelden zonder copyright. Veel foto's die je op het internet tegenkomt mag je namelijk niet zomaar gebruiken. Als je dat toch doet, bestaat de kans dat de houder van het auteursrecht een schadeclaim indient.

Geen nood. Via Google Images kan je makkelijk zoeken op afbeeldingen die je mag gebruiken. Kies in de Tools de optie Gebruiksrechten. Daar kan je aangeven dat je enkel beelden zoekt gelabeld voor hergebruik.

Afbeelding opslaan

Een leuk beeld gevonden? Mooi! Sla het eerst op, om het daarna in Soulcenter op te laden.

Smartphone of tablet
Druk lang op de foto. Je krijgt vervolgens de optie om het beeld te delen of om het op het toestel op te slaan.

Computer
Rechtsklik op de afbeelding. Er verschijnt een menu met optie om de afbeelding op te slaan. Kies een mapje waar je het beeld vlot kan terugvinden.

De beelden toevoegen in Soulcenter

Voeg de beelden op je toestel toe. Kies in Soulcenter Bladeren en localiseer vervolgens de afbeelding. Daarna kan je het opslaan.

En klaar is kees.

Achteraf een foto vervangen?

Vind je achteraf een betere foto voor bij het verhaal? Dan kan je deze vervangen door het verhaal te bewerken en vervolgens de eerst gekozen afbeelding te verwijderen. Dat doe je via de knop met de vuilnisbak bovenop de kleine versie van de afbeelding.

Heeft u het antwoord gevonden?